t Train your Disconnection | Zig Zag prin Romania

Train your disconnection

Schimb de experiență international

Conform statisticilor cele mai recente prezentate de Eurostat, 91% dintre tinerii din UE folosesc zilnic internetul. Utilizarea rețelelor sociale și a tehnologiei în rândul tinerilor din Europa a crescut în ultimii ani până la atingerea unei medii de 6 ore pe zi, ceea ce înseamnă că ei petrec o jumătate din zi pe ea. Acest aspect are un impact asupra funcționării creierului și asupra dezvoltării acestuia.

Există o legătură între social media și depresie, mai multe studii recente au arătat că utilizatorii adulți și tineri care își petrec cea mai mare parte a timpului liber pe Instagram, pe Facebook și pe alte platforme, au o raportat o rată semnificativ de mare de depresie (de la 13% la 66% decât cei care le folosesc moderat). Conform unor studii recente, mediile sociale au schimbat în mod dramatic modul în care comunicăm, socializează, ne facem prieteni. Dacă există beneficii de a trăi într-o lume digitală, există și riscuri.

Tinerii nu au cunoștințe cu privire la dezvoltarea critică și socială atunci când își petrec majoritatea timpului liber conectați și interacționând printr-un ecran. De asemenea, se pot pierde într-o lume a modelelor nerealiste, pot fi victime ale agresiunii cibernetice sau se vor simți excluși.

Asociația Zig Zag prin România caută 2 tineri pentru participarea în cadrul proiectului “Train your Disconnection” organizat de partenerii noștri Asociatia Vagamongo din Italia.

Țări care participă în cadrul proiectului: România, Italia, Bulgaria, Danemarca, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Spania, U.K.

Scopul acestui proiect este îmbunătățirea competențelor lucrătorilor de tineret în sprijinirea tinerilor.

Ce beneficii aduce acest proiect

➤ creșterea gradului de conștientizare în ceea ce privește relația cu tehnologia și impactul pe care îl are asupra noastră
➤ construirea de obiceiuri mai sănătoase cu privire la modul în care folosim tehnologia
➤ îmbunătățirea abilităților de interacționare în mod eficient și armonios cu alte persoane
➤ vei pleca într-o misiune şi vei avea posibilitatea să practici ceea ce ai învăţat

Metodele de lucru

Programul va fi construit astfel încât să fie dinamic și distractiv. Principalele metode de lucru sunt bazate pe învățarea prin practicare. Te poți aștepta la activitati non-formale, jocuri și activități în echipă ce au la bază comunicarea, exerciții de creativitate și jocuri de rol. Acest program este finanțat prin programul Erasmus Plus.

Perioada și locația: 03-11 Iunie 2019 Bergolo, Italy
Grup țintă: Tineri cu vârste de peste 23 de ani
Cazare & Mancare: 100 % acoperite 
Transport: Rambursat pănă la suma de 245 Euro
Taxa de participare: 100 Euro ( 50 euro solicitați de Asociația Vagamondo - achitați în prima zi de proiect- și 50 euro de Asociația Zig Zag prin România - achitați la confirmarea locului în proiect )

Modalitate de înscriere

Citește mai multe detalii despre proiect și dacă dorești să participi completează formularul de înscriere până la data de 25.04.2019. Participarea în cadrul proiectului presupune implicarea activă în toate etapele proiectului. Te rugăm să citești cu atenție secțiunea Program.

Nu cumpăra biletele până nu primești confirmare din partea noastra.Împărtășește această oportunitate cu ceilalți

Apasă pe butonul Share ca să le oferi și altora ocazia să se inscrie!